Courtois komt terug op gevecht met de Madrileense media en geeft Belgische club hoop

Courtois komt terug op gevecht met de Madrileense media en geeft Belgische club hoop

Thibaut Courtois neemt het vanavond met Real Madrid op tegen Club Brugge. De Madrilenen moeten zich herpakken na een matige competitiestart.

Vijftien op 21 volstaat op dit moment -verrassend- voor de eerste plek in de Spaanse competitie. Real Madrid kreeg op de openingsspeeldag van de Champions League wel een pandoering van PSG. Het werd 3-0.

Bij PSG stond uitgerekend Keylor Navas in doel. Ex-speler van Real Madrid en favoriet van de pers uit de Spaanse hoofdstad. De Rode Duivel kreeg heel wat over zich heen na die wedstrijd.

“Real Madrid is de grootste club ter wereld”, vertelde Courtois in een gesprek met Gilles De Bilde en Het Laatste Nieuws. “Nergens anders liggen de extremen zo ver uit elkaar. Na een goeie match ben je een held, na een mindere ben je niets waard.”

“Ik mag niet in een gevecht met de pers verwikkeld geraken. Ik voel me goed op training en weet dat de coach mij steunt. Verder maak ik mij daar zo weinig mogelijk druk om.”

Onze nationale nummer één kreeg ook de vraag waar hij zijn carrière wil afsluiten. “Als het van mij afhangt: hier. Al weet ik niet of ze mij hier binnen een jaar of acht nog gaan willen. Racing Genk? Ja goed, een jaartje dan. Maar nadien kom ik waarschijnlijk terug in Madrid wonen.”

“Stel dat ik hier nog acht of tien jaar speel. Dan zijn mijn kinderen jonge tieners. Wat moet ik dan met hen in Limburg gaan zoeken?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties