Vier redenen waarom Club Brugge iets kan rapen op bezoek bij Real Madrid

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 24 reacties
Vier redenen waarom Club Brugge iets kan rapen op bezoek bij Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op papier blijven de drie punten dinsdag normaal altijd in het Bernabéustadion, maar toch zijn ze bij Club Brugge hoopvol om niet met lege handen terug te keren uit Madrid. Als alles perfect loopt voor blauw-zwart, dan liggen er mogelijkheden. Wij zien alvast vier redenen waarom Club niet verliest.

Recuperatietijd

Club Brugge speelde dit weekend net als Real Madrid op zaterdag, maar kon tijdens de busrit van Mechelen naar huis naar de Madrileense derby kijken. Die enkele uurtjes zullen het verschil toch niet maken denkt u, maar dat is niet het enige.

Ruud Vormer gaf na de match aan dat hij in de tweede helft toch al wat rekening hield met de match van dinsdag. Dat konden ze bij Real niet, want tegen Atlético moest er tot de laatste seconde voor het behaalde punt geknokt worden.

Onderschatting

Hoe hard Zidane er bij zijn manschappen ook op zal hameren dat Club niet onderschat mag worden, toch loert dat risico om de hoek. Hazard en Courtois zullen er als Belgen wellicht alles aan doen om te winnen, maar Club moet hopen dat de andere wereldsterren de klus op automatische piloot willen klaren.

Simon Mignolet sprak uit ervaring toen hij zaterdag zei dat Liverpool het thuis niet altijd makkelijk had tegen de mindere goden van het Europese voetbal.

Scoringsprobleem opgelost

Hoewel het aantal gecreëerde kansen aan de hoge kant lag, bleven de doelpunten toch wat achterwege. Tegen KV Mechelen werden er ook flink wat kansen de nek omgewrongen, maar gingen er toch opnieuw vijf in het mandje. Twee daarvan kwamen van de voet van Diagne, die zijn rekening voor Club opende. Eindelijk een spits die scoort voor blauw-zwart, dat was misschien wel het manco van de voorbije weken.

Strakke organisatie, snelheid voorin

In de laatste vijf duels slikte Club slechts een tegengoal. De verdediging staat als een huis en met Mignolet staat er een brok vertrouwen tussen de palen. Zijn zeldzame foutjes (zoals de 1-0 tegen Anderlecht) worden met de mantel der liefde bedekt en dat komt omdat hij er op de cruciale momenten staat.

Als Club de boel achterin kan dichthouden, liggen er voorin mogelijkheden met de aanwezige snelheid in de ploeg. Dennis was bijzonder dreigend tegen Galatasaray en Diatta verkeert in een supervorm. Ook Openda, Tau, Schijvers en Okereke kunnen schade aanrichten met hun loopbewegingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties