Union probeerde wel, maar ze raakten niet verder dan een gelijkspel tegen Beerschot

Nils Wens
| 7 reacties

Union kon de leiding nemen in de 1B als ze wonnen van Beerschot, maar het is ondanks een goede tweede helft niet gelukt.

De duels tussen Union en Beerschot zijn in enkele jaren tijd klassiekers van 1B geworden tussen twee ploegen die steeds dromen van een plaats in 1A. Bij een overwinning nam Union Saint-Gilloise de leiding met een zeer kleine marge terwijl Beerschot, op negen punten van de leiding, moest winnen om in de running te blijven.

Union speelden echter niet in overeenstemming met hun rangschikking: vanaf het begin opende Tissoudali bijna de score maar hij raakte de paal. De Marokkaan zal meerdere malen niet nauwkeurig genoeg zijn, maar via hem en Saint-Louis werden de tegenstanders wel ongerust gemaakt. Roman Ferber, aan de andere kant, miste een grote kans, maar hij werd gemuilkorfd door de verdediging en vooral prachtig opgevangen door een solide Prychynenko.

Het zou van kwaad naar erger gaan voor Union, want toen de rust net voorbij was, kon Beerschot uit zijn eerste kans scoren: Saussez, alleen tegen drie mannen, kon geen wonderen verrichten en het was Dylan Saint-Louis die in de 47ste minuut de score opende: 0-1. Het lot kwam in het spel toen de lat Perdichizzi verhinderde om gelijk te maken,.

Union werd daarna beter en ze werden uiteindelijk beloond toen Casper Nielsen, tot dan toe niet erg succesvol, werd gevonden door Matthias Fixelles. Hij scoorde de 1-1.

Daar bleef het ook bij. Door het gelijkspel laat Union een uitstekende kans liggen om op kop te komen van het klassement. Voor Beerschot lijkt de eerste periode voorbij en ze kunnen zich dus volledig richten op de tweede periode.