Moet Kompany naar buitenland voor trainersdiploma('s)?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 11 reacties
Moet Kompany naar buitenland voor trainersdiploma('s)?

Volg België nu via WhatsApp!

Anderlecht moet zich vandaag verdedigen voor de licentiecommissie in verband met de rol van Vincent Kompany binnen de club. Zolang de Rode Duivel nog geen Pro Licence heeft, mag hij geen hoofdcoach zijn van een eersteklasser.

Anderlecht wordt vertegenwoordigd door CEO Jo Van Biesbroeck en algemeen raadsman Bert Van der Auwera. De club riskeert een boete of in het slechtste geval zelfs geen proflicentie te krijgen voor volgend seizoen. Al lijkt dat laatste niet aan de orde door de aanstelling van  Frank Vercauteren.

Het is onduidelijk of Kompany op dit moment al over een UEFA-A-diploma beschikt. Als hij dat nog niet haalde, kan hij daar in België pas in maart 2021 aan beginnen volgen Het Nieuwsblad. Die cursus duurt twee jaar.

Als Kompany wél al over een UEFA-A-diploma beschikt kan hij zich meteen inschrijven voor de Pro Licence-cursus, maar het is onduidelijk wanneer de eerstvolgende opleiding begint. Ook daarvoor moet hij nog eens 250 uur les volgen.

Kompany kan de cursus(sen) ook in het buitenland volgen, maar dat is dan weer lastig te combineren met zijn taken bij Anderlecht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties