Frankrijk - Turkije gaat over meer dan enkel een voetbalwedstrijd

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 6 reacties
Frankrijk - Turkije gaat over meer dan enkel een voetbalwedstrijd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parijs wordt maandagavond de arena voor een echte voetbaltopper, al zou het mogelijk over veel meer dan enkel voetbal kunnen gaan.

Frankrijk en Turkije kunnen met een overwinning mogelijk hun ticket voor Euro 2020 boeken, want beide ploegen hebben momenteel met 18 op 21 een erg knap parcours neergezet. Maar de geopolitiek kan ook een woordje komen meespreken maandag.

Het Turkse leger is momenteel in Noord-Syrië aan het werk tegen Koerdische milities, de Turkse spelers hebben al hommage gegeven aan de strijdkrachten met een militaire groet na een doelpunt tegen Albanië afgelopen vrijdag.

De UEFA liet al weten dat ze dat gebaar zullen onderzoeken, omdat poltieke of geloofsovertuigingen op een voetbalveld niet mogen geuit worden. Het maakt van de match tegen Frankrijk een extra geladen duel, want sowieso zullen er al veel Turkse fans aanwezig zijn in het stadion.

In 2009 waren er al eens schermutselingen tijdens een Frankrijk - Turkije, toen in Lyon gespeeld. Vele strijdkrachten zullen present tekenen in Parijs maandagavond om alles goed te laten verlopen. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties