Ambitieuze Mancini krijgt contractverlenging: "EK en WK winnen"
Nico Wieme
| 0 reacties

Italiaanse bondscoach ziet contract verlengd worden na kwalificatie voor EK

Ambitieuze Mancini krijgt contractverlenging: "EK en WK winnen"

Nadat Italië zich niet kon kwalificeren voor het WK in Rusland, zijn de Zuid-Europeanen nu als een van de eerste landen zeker van deelname aan Euro 2020. Roberto Mancini zag de goede prestaties beloond worden met een contractverlenging.

Italië verloor twee jaar geleden de barragematchen tegen Zweden en miste op die manier voor het eerst sinds 1958 een groot tornooi. De Squadra Azzuri wist zich dit jaar op drie speeldagen van het einde van de voorronde al te verzekeren van een plek op het komende EK.

Het vlekkeloze parcours dat Roberto Mancini met zijn team tot nu toe heeft gereden, legt hem geen windeieren. In het contract van de Italiaanse bondscoach staat een clausule die zijn verbintenis met twee jaar verlengt bij deelname aan het EK.

Mancini zelf had naar verluidt ook een clausule in zijn contract laten inbouwen, waardoor hij naar een club kon trekken op het moment dat hij Italië zou plaatsen voor het Europese landenkampioenschap. Daar ziet hij nu vanaf. “Ik wil het EK winnen en daarna het WK”, uitte hij meteen zijn ambities.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties