Sancho meest ervaren speler geboren na 2000, vijf spelers uit de JPL (waarvan 1 Belg) in het lijstje
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Volgens voetbalobservatorium CIES is Jadon Sancho de meest ervaren speler geboren na 200

Sancho meest ervaren speler geboren na 2000, vijf spelers uit de JPL (waarvan 1 Belg) in het lijstje

Voor wie al lang in het voetbal zit is het toch altijd even schrikken als er spelers geboren na 2000 op het wedstrijdblad staan. En dat worden er meer en meer. Voetbalobservatorium CIES stelde een lijst op met daarin de jongens uit de 'nillies' met het meeste ervaring.

CIES bepaalde aan de hand van gespeelde competitiewedstrijden en de moeilijkheidgraad van die competitie dat Jadon Sancho van Borussia Dortmund de meest ervaren speler is van het geboortejaar 2000. De Bundesliga is van een hoog niveau en de jonge Engelsman, geboren op 25 maart 2000, verzamelde al 3.685 speelminuten in de Duitse hoogste voetbalklasse.

Ryan Sessegnon van Tottenham (voorheen Fulham) en Kik Pierie van Ajax (in juli overgekomen van Heerenveen) staan in de top-3. De meest ervaren speler geboren in 2001 of later is Rodrygo. Hij speelde bij het Braziliaanse Santos en werd deze zomer een ploegmaat van Hazard en Courtois bij Real Madrid.

Een Belg staat er in de lijst en het zal u niet verbazen dat het om Yari Verschaeren van Anderlecht gaat. De 18-jarige Rode Duivel debuteerde op 28 november 2018 en werd steeds belangrijker voor paars-wit. Ondertussen scoorde hij op het EK voor beloften én opende hij zijn rekening bij de Rode Duivels.

Verschaeren is de enige landgenoot in de lijst, maar niet de enige speler van de Jupiler Pro League. Nog vier spelers uit onze competitie horen tot de meest ervaren youngsters van de wereld. Eerst komt Jonathan David, de doeltreffende aanvaller van KAA Gent die na dit seizoen wellicht onhoudbaar zal zijn voor de Buffalo's.

Verschaeren volgt na de Canadees en dan komt misschien wel de opvallendste speler: Chris Durkin. De van DC United overgekomen Amerikaan speelde alleen nog maar in de bekercompetitie voor de Kanaries. Ante Paleversa van KV Oostende staat ook in de lijst en het laatste plaatsje is weggelegd voor Benjamin Nygren, de Zweedse winger waar KRC Genk afgelopen zomer veel geld voor betaalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties