PSV krijgt twee rode kaarten en drie doelpunten om de oren, rode lantaarn en Anderlecht-huurling maken het Ajax erg lastig

Simon Wauters
| 1 reacties

In Nederland werd zaterdagavond een groot deel van speeldag tien afgewerkt. Ajax en Vitesse wonnen, PSV en AZ gingen de boot in.

Ajax kende een lastige avond op het veld van RKC Waalwijk, waar Anderlecht-huurling Hannes Delcroix in de basis stond. Dušan Tadic bracht de Amsterdammers wel meteen na rust op voorsprong, maar Saïd Bakari maakte op het uur gelijk. Nog eens een kwartier later zorgde Quincy Promes voor de 1-2. Ajax bibberde tot de laatste seconde, maar pakte dus wel de drie punten.

Iets wat eerste achtervolger PSV niet kan zeggen. De club uit Eindhoven ging met 3-0 onderuit tegen Utrecht. Sander van de Streek opende kort na de rust de score, tien minuten voor tijd deed Adam Maher (ex-PSV) het licht uit. De bezoekers stonden op dat moment al met negen na rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix. In blessuretijd stak Sean Klaiber het mes nog wat dieper in de Eindhoofse wonde: 3-0.

Vitesse won dan weer met 0-4 op het veld van VVV-Venlo. Heerenveen ging na een spektakelstuk met 2-4 winnen op het veld van AZ. Twente – Willem II eindigde tenslotte op 0-1.