Fraeye looft Roeselare: "Goed dat coach en bestuur rustig gebleven zijn"

Nico Wieme
| 0 reacties
Fraeye looft Roeselare: "Goed dat coach en bestuur rustig gebleven zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare boekte een deugddoende 3-0-zege tegen Union en komt daardoor weg van de laatste plaats in 1B. "De West-Vlamingen hadden tien weken achterstand op de rest."

Arnar Gretarsson kwam op 31 juli aan het roer van KSV Roeselare te staan. Pas aan het einde van de zomermercato kregen de West-Vlamingen een deftige kern bij elkaar. “Daardoor had Roeselare een achterstand van tien weken op de ploegen die met het grootste deel van hun kern de voorbereiding konden afwerken”, oordeelt Karel Fraeye bij Sporza.

“Het siert Gretarsson dat hij altijd rustig is gebleven en dat hij nooit aan de klaagmuur is gaan staan. Het siert het bestuur van Roeselare dat ze de schuld van de lastige competitiestart niet bij de trainer hebben gelegd”, aldus de 1B-kenner.

Fraeye meent te weten waartoe het probleem van Roeselare te herleiden was. “Te veel spelers waren bij Roeselare niet klaar voor de competitiestart: fysiek niet in orde, nog niet aangepast aan het voetbal in 1B, waardoor het een schijnbaar onmogelijke opdracht was voor Gretarsson om een echt team te vormen en duidelijke voetbalideeën op de mat te leggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties