"Als het slecht afloopt met Beerschot, zal Losada niet snel afgemaakt worden"

"Als het slecht afloopt met Beerschot, zal Losada niet snel afgemaakt worden"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren-Beerschot, eigenlijk een overbodige wedstrijd, want beide ploegen doen niet mee voor de eerste periodetitel. De twee ploegen bereiden zich voor op het tweede deel van de competitie. En Beerschot doet dat met Hernan Losada aan het hoofd.

Tom Pietermaat speelde nog met Losada en is niet verrast dat hij trainer zou worden. "Zeker in ons eerste seizoen in 1B. Losada, Messoudi, Van Hyfte, Swinkels… Dat waren vier trainers op het veld, vier ­jongens die een mening hadden", vertelt hij in GvA. "Ze gingen met elkaar in discussie, maar dat zorgde er wel voor dat er in de ploeg werd nagedacht over de tactiek. Botsten we op het veld op een probleem, dan stonden zij klaar met een oplossing", aldus Pietermaat. 

Losada zal ook niet snel afgerekend worden op slechte resultaten. “Chapeau dat hij het nu doet. Door de jaren heen heeft hij hier wel een status opgebouwd. Loopt het slecht af, dan zal hij niet afgemaakt worden. Speler en ­trainer, dat zijn twee verschillende zaken. Die mag je je niet met elkaar vermengen. Het Beerschot-publiek zal hem niet vergeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties