Hoe zou het zijn met... Víctor Vázquez? Laatbloeier die zijn kansen optimaal benutte

Dante Bellon
| 13 reacties
Hoe zou het zijn met... Víctor Vázquez? Laatbloeier die zijn kansen optimaal benutte
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De naam Victor Vázquez heeft geen introductie nodig. De Spaanse middenvelder speelde tussen 2011 en 2015 bij Club Brugge en liet dikwijls magistrale dingen zien met de bal. Maar hoe zou het nu zijn met de man die België soms liet dansen?

De Spaanse middenvelder kwam in 2011 aan bij Club Brugge. Voordien speelde de balvirtuoos bij het tweede team van FC Barcelona. In 2008 maakte de toen 21-jarige Vázquez zijn debuut voor Barcelona tegen Huelva (2-2). Twaalf minuten voor tijd verving hij Santiago Ezquerro. Verder dan één wedstrijd in La Liga en twee Champions League-wedstrijden, waarin hij ook een keer kon scoren, kwam hij niet.

Bij Club Brugge maakte Vázquez zijn officiële debuut in de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League tegen Qarabag. Club won die wedstrijd met 4-1. Vázquez scoorde één doelpunt. Dat seizoen ontbolsterde hij samen met Lior Refaelov. Dat seizoen scoorde hij in totaal drie keer en gaf hij negen assists. 

"Met Club Brugge wil ik prijzen halen, titel of beker, en naar de Champions League gaan.", verklaarde Vazquez bij zijn aanstelling. Het was nog de periode dat het steeds net niet was voor de Bruggelingen. Zijn beste seizoen kende de Catalaan in 2014-2015. Dat seizoen haalde hij de kwartfinale in de Europa League, werd hij tweede in de competitie en won hij de Beker van België. Vázquez strooide met assists en mooie acties. Hij werd voor zijn topprestaties tweede in de ranking van de Gouden Schoen 2014 met vijf punten minder dan winnaar Dennis Praet, maar de trofee voor Profvoetballer van het Jaar kreeg hij wel. 

Ondertussen was Vázquez al 28 en lag een transfer naar het buitenland in het veschiet. Zijn prestaties bleven constant, maar een toptransfer kwam er niet. In januari 2016 vertrok de Spanjaard naar Cruz Azul in Mexico. Al na een halfjaar verliet hij de club voor een avontuur in Canada bij Toronto FC. 

In Canada vond Vázquez zijn oude zelve weer en begon de virtuoos opnieuw doelpunten te scoren en assists uit te delen en in 2017 haalde hij dan eindelijk zijn eerste titel. Ondertussen speelt Vázquez in de woestijn bij Umm Salal uit Qatar. De club staat na acht speeldagen voorlaatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties