Mag Vadis Odjija terug dromen van Rode Duivels? De Gentenaar vindt opnieuw zijn beste niveau

Mag Vadis Odjija terug dromen van Rode Duivels? De Gentenaar vindt opnieuw zijn beste niveau

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vadis Odjija lijkt opnieuw zijn beste vorm terug te hebben van zijn tijd bij Club Brugge. En wie weet mag de middenvelder stiekem opnieuw beginnen dromen van een selectie voor de nationale ploeg.

Vadis Odjija acteerde donderdag op het veld van Anderlecht opnieuw op hoog niveau. Hij gaf een assist voor Laurent Depoitre en was alom aanwezig. "Ik wist waar hij de bal ging leggen. We vinden elkaar goed. Mijn afwerking was ook niet slecht", lachte Depoitre na de wedstrijd. Vadis relativeerde: "We speelden een goede wedstrijd, maar de opeenvolging van wedstrijden doet me moe voelen."

"We hadden kansen, maar weinig uitgespeelde. Ik ben niet 100 procent tevreden met mijn wedstrijd; ik kon beter", voegde Odjija er nog aan toe. Misschien had hij in het achterhoofd nog het tegendoelpunt van Anderlecht na een kans voor Gent. "Dat zijn dingen die gebeuren."

Rode Duivels

Eén ding is zeker: Odjija is sinds het begin van dit seizoen één van de beste middenvelders in de competitie. En we kennen Roberto Martinez: hij haalt er ook spelers uit de Jupiler Pro League bij. Dat bewees hij nog door Birger Verstraete op te roepen toen hij bij Gent zat. 

De middenvelder heeft twee caps op zijn naam staan. Een mager cijfer voor iemand met zijn talent. Het parcours van de ex-speler van Club Brugge is verbluffend, maar op 30-jarige leeftijd is de trein misschien al gepasseerd. "Er zouden al veel geblesseerden moeten zijn vooraleer ik opgeroepen zou worden", zei Vadis in een interview met La Dernière Heure. "Maar als ik er opnieuw bij zou zijn, zou dat echt een geschenk uit de hemel zijn."

Zou hij meegaan naar het EK volgend jaar? Waarschijnlijk niet, tenzij er inderdaad veel blessures zijn. Daar hopen we ook niet op. Maar een selectie omwille van zijn sterke seizoen? Daar zouden we niet van versteld staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties