CL-dinsdag, meer dan alleen Genk: Mertens op recordjacht, aan elkaar gewaagde groep G en de clash tussen 'Big Rom' en de Dortmund-Belgen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
CL-dinsdag, meer dan alleen Genk: Mertens op recordjacht, aan elkaar gewaagde groep G en de clash tussen 'Big Rom' en de Dortmund-Belgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Genk voor een schier onmogelijke opdracht staat in het stadion van een van de beste clubs ter wereld, zo niet de beste, worden of zijn er elders andere aantrekkelijke affiches afgewerkt. Matchen met zes Belgen, veel inzet of gewoon allebei!

Groep E

Napoli is op de sukkel in de Serie A en kan zich ook in de Champions League geen nederlaag veroorloven. Zeker niet in eigen huis tegen Salzburg. Bij de Oostenrijkers is het uiteraard uitkijken naar Erling Haland, de 19-jarige spits die op het verlanglijstje van zowat elke Europese topclub staat. Hij scoorde al zes (!) keer in zijn eerste drie CL-matchen.

En dan is het natuurlijk ook uitkijken naar Dries Mertens... als hij speelt. De Rode Duivel evenaarde én verbrak onlangs het doelpuntentotaal van Maradona bij Napoli en is nu op jacht naar het absolute record van Marek Hamsik (121 goals). Mertens zit aan 116 stuks.

21u00: Napoli - RB Salzburg

Groep F

Van FC Barcelona wordt er niets minder dan een zege verwacht van Slavia Praag. Alle ogen in deze poule zullen gericht zijn op Borussia Dortmund - Inter Milaan met mogelijk drie Belgen aan de aftrap. De winnaar van dit duel deelt een serieuze tik uit aan de tegenstander in het gevecht om een ticket voor de 1/8 finale. Romelu Lukaku, Thorgan Hazard en Axel Witsel weten dus wat hen vanavond te doen staat.

18u55: Barcelona - Slavia Praag
21u00: Borussia Dortmund - Inter Milaan

Groep G

In deze poule laten we ons graag verrassen, want halfweg de groepsfase kan iedereen nog doorstoten en het zou interessant/spannend zijn moest dat na vanavond nog steeds het geval zijn. Jason Denayer is de enige Belg in deze poule. De verdediger staat met Lyon pas op een tiende plek in de Ligue 1, maar de kloof tussen het nummer twee en het nummer vijftien bedraagt slechts twee punten. Thuis tegen Benfica, de laatste in poule G, zou een nederlaag hard aankomen.

18u55: Zenit - RB Leipzig
21u00: Lyon - Benfica

Groep H

De topper van deze poule is Chelsea - Ajax. De halvefinalist van vorig jaar moest in eigen huis de duimen leggen voor de Londenaren en zijn nu op revanche gebrand. De winnaar van dit duel neemt overigens een grote optie op de groepswinst. Het is ook uitkijken of Batshuayi zijn zegje kan doen in deze partij. In de andere match moet Lille op bezoek bij Valencia gaan bewijzen dat het niet het zwakke broertje van deze poule is.

21u00: Chelsea - Ajax
21u00: Valencia - Lille

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties