Courtois gelooft volop in Belgische EK-kansen, maar tempert tegelijkertijd: "Voor hetzelfde geld botsen we in de kwartfinale op Duitsland, Frankrijk of Engeland"
Redactie
| 1 reacties

Thibaut Courtois gelooft volop in Belgische EK-kansen, maar tempert tegelijkertijd

Courtois gelooft volop in Belgische EK-kansen, maar tempert tegelijkertijd: "Voor hetzelfde geld botsen we in de kwartfinale op Duitsland, Frankrijk of Engeland"

De Rode Duivels trekken volgend jaar richting EK met één doel: Europees kampioen worden. Het geloof is groot, maar Thibaut Courtois weet dat het geen sinecure wordt.

De Gouden Generatie wil een prijs. Het EK staat aangestipt en als het even kan mag een wereldtitel in 2022 er ook nog bij.

“We geloven in onze kansen”, vertelt Thibaut Courtois in Het Laatste Nieuws. “Het is nu eenmaal zo dat we over de beste nationale ploeg uit de Belgische geschiedenis beschikken.”

Het is nu eenmaal zo dat we over de beste nationale ploeg uit de Belgische geschiedenis beschikken

Maar op een toernooi speelt dat tikkeltje geluk mee. Dat weten we sinds die Franse hold-up als geen ander. “En evengoed botsen we ook nu in de kwartfinale op Duitsland, Frankrijk of Engeland.”

Aan het voetbal of de coach zal het alleszins niet liggen. “Ik vind Roberto Martinez een goede trainer. Zowel op defensief als offensief vlak zijn er duidelijke ideeën.”

“Voor mijn part mag hij doorgaan tot 2022”, lacht onze nationale doelman. “Iedereen komt graag naar de nationale ploeg. Maar als er een aanbieding komt wil hij misschien zelf iets anders. In dat geval moet er wel een soortgelijke coach komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties