Jonathan David geeft het geheim voor de perfecte penalty: "Dan zit hij altijd"

Dante Bellon
| 2 reacties
Jonathan David geeft het geheim voor de perfecte penalty: "Dan zit hij altijd"
Foto: © photonews

Ondertussen heeft hij zich als youngster ontketend bij AA Gent en heeft hij naam gemaakt in de Jupiler Pro League. The Iceman leeft ondertussen zijn European Dream bij de Buffalo's en is goed op weg om een sterkhouder te worden van onze competitie.

Ondertussen is hij al goed voor zeven doelpunten en vier assists. Dat is slechts één doelpuntje verwijderd van wat hij vorig jaar bij AA Gent presteerde. Het gaat snel voor Jonatha David. Maar de 19-jarige Canadees wist al vroeg wat hij wilde: "In Europa heb je de beste competities", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Aanpassingen

Ondertussen heeft David dan wel zijn vaste stek in het team van Jess Thorup, maar de balvirtuoos van de Buffalo's heeft er al een serieuze trip opzitten. "Ik heb onder andere bij Salzburg en Stuttgart getest, maar de aanpassing was ook moeilijk. Je komt in een totaal andere wereld als jonge kerel, je spreekt de taal niet..."

The Iceman is onder Jess Thorup helemaal opengebloeid. "Mijn kalmte is mijn beste kwaliteit. Van een strafschop ben ik op voorhand altijd zeker dat die zit. Als je zo denkt kan het niet fout gaan. Een toepasselijke bijnaam heb ik, toch?"

Zzzzz...

Al wijdt hij ook graag uit over één specifiek ding dat hij -net zoals vele anderen graag doet. "Het ergste zijn die tijdsverschillen. Als ik vertrek naar de nationale ploeg dan is dat allemaal goed en wel, maar terugkomen... anderhalve week duurt het voor ik weer op mijn plooi ben. Als ik de kans krijg, dan slaap ik. Eender wanneer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties