Dertig op dertig? Nog maar vier landen deden het Rode Duivels voor

Dertig op dertig? Nog maar vier landen deden het Rode Duivels voor

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kunnen tegen Rusland en Cyprus op zoek gaan naar unieke statistieken én 30 op 30 in de kwalificatiereeks. Of dat zal lukken? Als het lukt, dan gaan ze in een illuster rijtje terechtkomen.

Er blijven nog twee wedstrijden over voor de Rode Duivels en na acht wedstrijden zijn de resultaten alvast uitstekend te noemen: 24 op 24, doelsaldo 30-1. Daar kan je mee thuiskomen, en dat is nog een eufemisme.

De Rode Duivels deden het al eens eerder bijna perfect, met 28 op 30 richting WK 2018. En ook verschillende campagnes daarvoor gingen verbazend vlot. Maar een perfect rapport? Dat zou nieuw zijn. En dan zouden ze vier landen vervoegen die het ook al deden.

Duitsland is recordhouder, want zij deden het al twee keer: zowel op weg naar het EK 2012 (met ook twee indrukwekkende zeges tegen de Rode Duivels) en op weg naar het WK 2018 slaagden zij erin. Maar het was wel geen reden tot succes op het EK en WK zelf ...

Dat kan ook Engeland zeggen, die er op weg naar het EK 2016 in slaagden om alle wedstrijden te winnen ... om er vervolgens in de achtste finales van het EK zelf uit te vliegen tegen IJsland. Bijna zo erg als de uitschakeling in de eerste ronde van de Duitsers vorig jaar in Rusland.

Tsjechië en Spanje

Succesvoller was Spanje, dat op weg naar het WK 2010 in Zuid-Afrika al zijn wedstrijden won ... en ook op het WK zelf op weg ging naar de titel: knappe resultaten. Het lijstje wordt vervolledigd door Tsjechië, dat op weg naar het EK 2000 alweer - met onder meer Nedved en Rosicky nog in de ploeg - ook alle wedstrijden won.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties