Messoudi met het vergrootglas op Beerschot: "Klimaat is niet meer zo aangenaam op het Kiel" & "Ik mis cohesie"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 40 reacties

Analist Mo Messoudi richt zijn vergrootglas op Beerschot

Messoudi met het vergrootglas op Beerschot: "Klimaat is niet meer zo aangenaam op het Kiel" & "Ik mis cohesie"
Foto: © photonews

Voor Mo Messoudi was er dit jaar geen plaats meer in de kern van Beerschot. Hij zette zijn carrière verder bij Lyra-Lierse in de derde Amateurliga en richt zich op zijn analistenwerk. Voor de start van de tweede periode in 1B richtte hij zijn vergrootglas op zijn ex-club.

Beerschot begon met hoge verwachtingen aan het seizoen en stond na de heenronde op een teleurstellende vijfde plaats. Stijn Vreven werd bedankt voor bewezen diensten en nu ligt de druk bij clubicoon Hernan Losada. "Hij moet de trein weer op de rails krijgen en hopelijk slaagt hij daarin", aldus Messoudi bij Het Laatste Nieuws.

Meer sportieve kennis nodig

"Zijn plan om naar een 3-5-2 over te schakelen vind ik alvast geen slecht idee. In die veldbezetting kan het huidige spelerspotentieel in principe perfect tot zijn recht komen." Maar is die kwaliteit er wel? "Er zijn goede spelers bijgekomen, maar ik mis cohesie. De kern is niet evenwichtig samengesteld. Er zijn minder Belgen en niet voor elke positie is er een back-up."

De fout lag volgens Messoudi niet alleen bij de trainers. "De voorzitter heeft goede bedoelingen, maar hij moet meer sportieve kennis in huis halen. Jan Van Winckel heeft de sportieve touwtjes in handen, maar hij zit vaak in het Midden-Oosten. Hij heeft wel een paar mannetjes in de kleedkamer die een oogje in het zeil houden en dat draagt niet bij tot een gezonde sfeer. Ik heb nog met heel veel mensen op het Kiel contact en ik voel dat het klimaat er tegenwoordig niet zo aangenaam meer is", besloot Messoudi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties