Dedryck Boyata kan zich wel vinden in zijn rol bij de Rode Duivels

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Dedryck Boyata kan zich wel vinden in zijn rol bij de Rode Duivels

Nu Jan Vertonghen en Vincent Kompany geblesseerd moesten afhaken en ook Thomas Vermaelen niet helemaal zeker is voor de match tegen Rusland stijgen de speelkansen voor Dedryck Boyata. Hij kan zich wel schikken in die rol van doublure.

Als alle centrale verdedigers van de Rode Duivels fit zijn is er geen plek in de defensie voor Dedryck Boyata. Dat was op het afgelopen WK ook het geval, waar hij de plek van Vincent Kompany innam. Ook Vermaelen was toen niet speelklaar.

16 caps

Tegen Rusland is de kans groot dat hij opnieuw moet depanneren bij afwezigheid van enkele sterkhouders. "Ik heb nooit gezegd dat ik titularis wil zijn", liet de centraler verdediger van Hertha Berlijn optekenen bij Eleven Sports. "Ik wil in de eerste plaats geselecteerd worden en dan pas hard werken op het veld."

Boyata is inmiddels 28 en speelde al 16 keer voor de nationale ploeg, waarvan drie WK-matchen. "Ik heb hoogtes en laagtes gehad bij de Rode Duivels. Die rol van doublure is me al vaker overkomen en telkens heb ik bewezen dat ik er stond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties