Van Hyfte: "Wij spelen voor rechtstreekse promotie, de andere ploegen voor een finaleplaats"
Arjen T'Sjoen
| 9 reacties

Van Hyfte (OH Leuven): "Wij spelen voor rechtstreekse promotie, de andere ploegen voor een finaleplaats"

Van Hyfte: "Wij spelen voor rechtstreekse promotie, de andere ploegen voor een finaleplaats"
Foto: © photonews

Morgenavond begint OHL aan de tweede periode met een thuiswedstrijd tegen Beerschot. Voor Tom Van Hyfte wordt het een blij weerzien met zijn ex-club.

Twee seizoenen geleden won Van Hyfte met Beerschot de eerste periodetitel. Nadien moesten de Mannekes de tweede periode laten aan het Cercle Brugge van Vincent Euvrard en Frank Vercauteren.

“Toen hadden we een smalle kern van een veertiental jongens”, vertelde hij op de clubsite van OHL. “Gasten als Losada en Messoudi brachten een meerwaarde, maar sukkelden al te vaak met kwaaltjes in de tweede periode.” “We trainden ook te zwaar de eerste twee weken, waardoor we de nodige frisheid misten. We pakten 0 op 6 en lieten ons helemaal uit koers slaan toen we net na Nieuwjaar verloren van Cercle Brugge, nadat we hadden voorgestaan in die partij.”

Derde finale op een rij

Van Hyfte kan begin maart zijn derde dubbele promotiefinale op rij spelen, maar kan dat vermijden door ook de tweede periode te winnen “Het is een cliché, maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. In deze gekke competitie kun je toch niet verder kijken dan één week. Kijk maar hoe Roeselare plots wint van Union en ons van de mat speelt. Er zijn zeven ploegen die vechten voor een finaleplaats. Wij voetballen voor rechtstreekse promotie. Da’s de juiste insteek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties