Trainer die racistisch bejegende speler "zielig mannetje" noemde, komt tot inzicht en betuigt zijn spijt
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Erik van der Ven betreurt zijn eerste reactie

Trainer die racistisch bejegende speler "zielig mannetje" noemde, komt tot inzicht en betuigt zijn spijt
Foto: © photonews

Er wordt vandaag een duchtig woordje gesproken over de wedstrijd Den Bosch-Excelsior in Nederland. Ahmed Mendes Moreira kreeg daar heel wat oerwoudgeluiden over zich heen. En Den Bosch-trainer Erik van der Ven maakte het er achteraf niet beter op door de speler een "zielig mannetje" te noemen.

Een dag later beseft Van der Ven gelukkig wel dat hij over de schreef ging. De trainer van Den Bosch passeerde tijdens het interview van Moreira en noemde hem "een zielig mannetje", terwijl de speler net zijn ongenoegen uitsprak over de racistische bejegening wegens de thuissupporters. 

"Het was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond', zei Van der Ven bij FOX Sports. "Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit. Dat is de reden dat ik dat zei, en dat is achteraf niet slim. Maar ik ben absoluut tegen racisme, daar wil ik niks mee te maken hebben."

Van der Ven heeft spijt. "Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Ik had het niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties