Wie zijn de sterren van het WK U17?

Jordan Horwood
Arjen T'Sjoen en Jordan Horwood
| 0 reacties
Wie zijn de sterren van het WK U17?
Foto: © photonews

De voorbije weken vond het WK U17 in Brazilië plaats. Het was een veelbelovende editie waar de grote namen van morgen zich een eerste keer lieten opmerken.

Eduardo Garcia, de volgende Ochoa? 

Mexico haalde de WK-finale en mag daar doelman Eduardo Garcia voor bedanken. De sluitpost maakte het volledige toernooi indruk en was de grote man tijdens de halve finale. Tijdens de strafschoppenreeks pakte hij liefst drie pogingen van de Nederlanders. Garcia kreeg over het volledige toernooi slechts drie doelpunten binnen waarvan twee tijdens de finale tegen Brazilië. Hij werd verkozen tot de beste doelman van het WK. 

Verder maakten ook de verdediger Jesus Alejandro Gomez en middenvelder Eugenio Pizzuto indruk bij de Mexicanen. Pizzuto speelt in de jeugdopleiding in eigen land bij Pachuca en werd verkozen tot de derde beste speler van het toernooi. 

Frankrijk (en PSG) kijkt hoopvol naar de toekomst

Les Bleus verloren in de halve finale met 2-3 van Brazilië, maar maakten toch heel veel indruk tijdens het WK. Adil Anouchiche deed het erg goed. De aanvallende middenvelder werd verkozen tot de tweede beste speler van het toernooi.

Aouchiche was goed voor een doelpunt en liefst zeven assists tijdens het toernooi. Het contract van de middenvelder loopt af bij PSG. Het bestuur zal hem daar in geen geval willen zien vertrekken.

Naast Aouchiche waren er nog enkele spelers die indruk maakten. We noteerden ook de naam van Thimoté Pembélé, een linksvoetige centrale verdediger, en die van zijn partner achterin Tanguy Kouassi. Nathanaël Mbuku (Reims) vice-topschutter op het WK en Isaac Lihadji (Marseille) maakten ook indruk.

De Gouden Bal voor een Braziliaan

Het was geen verrassing dat Gabriel Veron werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. De Braziliaan van Palmeiras was de sleutelspeler bij de Brazilianen. Hij was onwaarschijnlijk sterk vanaf zijn rechterflank. Veron viel op met zijn snelheid en inzicht. 

Na Veron lieten ook Yan Couto (centrale middenvelder), Patryck (linksbuiten) zich opmerken. Kaigo Jorge speelde net achter de spits en was goed voor 5 doelpunten.

Hansen als opvolger van van Persie?

De Nederlander Sontje Hansen werd topschutter van het toernooi met 6 doelpunten en hij gaf ook nog eens 3 assists. De aanvaller van Ajax is bijzonder snel, voetbalt goed mee en is een groot gevaar in het strafschopgebied. Qua speelstijl doet hij denken aan de Fransman Antoine Griezmann. Het is in elk geval een talent om goed op te volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties