Was het ooit spannender? Antwerp en Mechelen gooien strijd om play-off 1 helemaal open
Simon Wauters
Simon Wauters
| 14 reacties

De strijd om play-off 1 belooft opnieuw razend spannend te worden

Was het ooit spannender? Antwerp en Mechelen gooien strijd om play-off 1 helemaal open
Foto: © photonews

Het is een competitie in onze competitie: de strijd om de top zes na dertig speeldagen. En dit jaar lijkt die opnieuw razend spannend te gaan worden.

Je hoeft geen glazen bol in de kast te hebben staan om te weten dat Club Brugge play-off 1 speelt. Daar steekt zelfs iemand met pyrofobie zijn hand voor in het vuur. Maar de strijd om de vijf andere plaatsen is sinds donderdagavond opnieuw wat spannender geworden.

Net voor de interlandbreak ontving Standard KV Mechelen. De Rouches hadden dit seizoen nog niet verloren in eigen huis en als ze de drie punten in Luik hielden sloegen ze een kloof van zes eenheden met Malinwa en sprongen ze naar plek twee.

Michel Preud’homme en co hadden die dag een serieuze stap richting play-off 1 kunnen zetten. Maar Mechelen won en profileerde zich zo meer dan ooit als kandidaat voor de top zes.

Donderdagavond hadden we eenzelfde gevoel. Nu AA Gent het uitcomplex aan gruzelementen had getrapt, zou een driepunter op de Bosuil hen erg dicht bij play-off 1 brengen. Maar ook Gent verloor dus.

Resultaat? Eigenlijk is enkel Club Brugge op dit moment in praktijk al zeker van deelname aan play-off 1. Niet dat Standard en Gent zich plots zorgen moeten maken, maar spannender is het er alleszins wél op geworden.

Racing Genk en Anderlecht staan momenteel op plek negen en tien. Ze hebben respectievelijk acht en zeven punten achterstand op AA Gent en Standard. Maar durft er op dit moment iemand zijn hand in het vuur steken dat de landskampioen en de recordkampioen niet in play-off 1 belanden? Wij alvast niet. En wij hebben voor de duidelijkheid geen last van pyrofobie.

Hebben AA Gent en Standard toch te veel kwaliteit om play-off 1 te mislopen en strijden we met zeven ploegen om drie plaatsen? Of wordt het toch een gevecht met negen om vijf plekjes? De heenronde heeft de kaarten best interessant geschud. Laat de terugronde maar beginnen. May the odds be ever in your favor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties