Brescia-preses over Balotelli : "Hij is zwart, maar bezig zichzelf te zuiveren"

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 5 reacties
Brescia-preses over Balotelli : "Hij is zwart, maar bezig zichzelf te zuiveren"
Foto: © photonews

Massimo Cellino, voorzitter van Brescia, besprak de situatie van Balotelli, die dit weekend na een incident met de trainer niet in de selectie werd opgenomen. Hij gebruikte hiervoor een dubbelzinnige woordspeling: "Hij is zwart en bezig zichzelf te zuiveren."

"Hij is zwart, hij is bezig zichzelf te zuiveren, maar hij ondervindt soms moeilijkheden." Dat was het antwoord van Brescia-voorzitter Cellino op de huidige situatie van Balotelli. Een antwoord dat een nieuwe polemiek startte in Italie, dat de voorbije weken en maanden al zo fel geteisterd wordt door racisme.

Los van het racisme-incident tegen Hellas Verona vergaat het Balotelli niet goed bij Brescia, de hekkensluiter in de Serie A. De ex-spits van Manchester City werd dit weekend uit de selectie gelaten door Fabio Grosso, die Supermario onder meer een gebrek aan professionaliteit verwijt.

Opmerkelijk: wat later op de dag verdedigde Brescia in een communiqué zijn voorzitter. "We willen benadrukken dat het hier ging om een misverstand, de voorzitter bedoelde het als kwinkslag op de overdreven mediabelangstelling over de niet-selectie van Balotelli. Het was zijn bedoeling om Balotelli te beschermen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties