"FC Taliban": Spelers stappen van het veld na racismegeval in Oost-Vlaanderen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
"FC Taliban": Spelers stappen van het veld na racismegeval in Oost-Vlaanderen
Foto: © Photonews

Het thema 'racisme' wordt steeds vaker aangekaart in het voetbal. Niet alleen op profniveau worden spelers geconfronteerd met discriminatie, ook op de provinciale voetbalvelden.

In derde provinciale B werd het voorbije weekend nog een wedstrijd gestaakt nadat de spelers van FCE Moortsele het voorbeeld van hun ploegmaat volgden en van het veld stapten. "In de tweede helft begon één supporter van FC Smetlede ‘FC Taliban’ te roepen, télkens als ik de bal kreeg", getuigde Attilay Emeksiz bij Het Laatste Nieuws.

"Ik ga al vijftien jaar mee in het provinciale voetbal en nog nooit werd ik voor terrorist uitgemaakt. Ik ga zeker een klacht indienen bij de politie en bij de voetbalbond", ging de voetballer met Turkse roots verder.

Voetbal Vlaanderen onderzoekt de zaak en FC Smetlede riskeert een boete of een alternatieve sanctie. "Racisme wordt binnen onze club niet getolereerd. Het gaat hier om uitlatingen van een individuele en sporadische supporter en jammer genoeg staan we hier vrij machteloos tegenover", benadrukte Bart Goeman, hoofdtrainer van Smetlede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3B)

Nieuwste reacties