Interview "We zien de Belgische competitie evolueren vanuit het buitenland"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
"We zien de Belgische competitie evolueren vanuit het buitenland"
Foto: © photonews

Ilias Chair speelde nooit op het hoogste niveau in België, maar is ondertussen wel aan de slag als basisspeler bij QPR in de Engelse tweede klasse. Het jeugdproduct van Lierse ziet de Belgische competitie wel evolueren vanuit het buitenland.

De Jupiler Pro League mocht deze zomer enkele grote namen verwelkomen. Wat denk je daarvan? 

"De Belgische competitie heeft een goed niveau. Niet de absolute top, maar wel oerdegelijk. Club Brugge en Racing Genk spelen Champions League en hier in het buitenland spreekt iedereen van een flinke progressie. Ik hoop dat dat zo blijft voortgaan."

Jij speelt in de Engelse tweede klasse. Is dat volgens jou een competitievere omgeving dan de JPL?

"Ik kan de twee moeilijk vergelijken, omdat ik nooit in de Jupiler Pro League heb gespeeld. Maar de Championship is wel degelijk erg competitief. Het is een harde competitie, waar de laatste in de stand de leider kan kloppen zonder dat het echt een verrassing is."

Wie zijn de beste spelers die je al tegenover je had?

"Als ik er twee mag kiezen, dan ga ik voor Livermore van West Bromwich en voor Kalvin Phillips van Leeds United: twee erg solide spelers die me al in een lastig parket hebben gebracht. De beste speler waarmee ik ooit in de ploeg zat was Jason Denayer, toen ik nog erg jong was. Iedereen zag toen al dat het een grote speler zou worden."

Naar welke spelers kijk je op?

"David Silva. Hij speelt op de 10, mijn voorkeurspositie, en ik probeer wat dingen van hem over te nemen als ik hem zie spelen. En Eden Hazard natuurlijk! Hij is klein en is tegelijk erg stevig, een beetje zoals ik (lacht).

Wie wint volgend jaar het EK? 

"België is dé favoriet! Op het WK van 2018 hadden we al het beste team en elke individuele spelers is van wereldklasse, zelfs de invallers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties