Een derde van de Belgische profclubs wisselde al van coach: een overzicht

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Een derde van de Belgische profclubs wisselde al van coach: een overzicht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugronde van de reguliere competitie is nog maar net van start gegaan en er is al een nieuw trainersontslag in de Jupiler Pro League. Vier trainers gingen Marc Brys al voor.

1. Adnan Custovic

Waasland-Beveren begon erg zwak aan het seizoen en daar moest trainer Adnan Custovic al snel de prijs voor betalen. Onder zijn opvolger, Arnauld Mercier, speelde W-B de laatste plaats kwijt.

2. Simon Davies

De vreemde eend in dit overzicht, want Davies ligt nog steeds onder contract bij Anderlecht. Hij werd veldtrainer na de komst van Frank Vercauteren. RSCA deed het na de trainerswissel plots veel beter qua resultaten.

3. Fabien Mercadal

Cercle Brugge had de rode lantaarn overgenomen van Waasland-Beveren en een zware 6-0 nederlaag tegen Zulte Waregem was de spreekwoordelijke druppel voor Fabien Mercadal. De Vereniging ging vervolgens in zee met Bernd Storck, vorig jaar erg succesvol bij Moeskroen.

4. Felice Mazzu

Racing Genk speelde niet meer hetzelfde, swingende voetbal als in het kampioenenjaar en ook de resultaten bleven uit. Het bestuur achtte Mazzu niet meer in staat om de boel recht te trekken en koos voor Hannes Wolf als diens opvolger.

5. Marc Brys

Vorig jaar greep STVV net naast play-off 1 en dit jaar liep het een pak minder vlot bij de Kanaries. De kern was ook niet meer zo kwalitatief, maar toch werd Brys, onder meer na geflirt met KRC Genk, als schuldige aangeduid. Het is nog wachten op een opvolger.

In 1B waren er al drie trainerswissels: Vreven kwam in de plaats van De Boeck bij Lokeren, Losada volgde Vreven op bij Beerschot en Maes nam over van Gislason bij Lommel. Acht van de 24 profclubs deden dus al een trainerswissel en de competitie is nog niet halfweg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties