Opinie Nog geen paniek nodig bij KV Mechelen, al is de Nikola Storm uit het seizoensbegin wel welkom
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

KV Mechelen hoopt gauw weer de beste Nikola Storm te zien

Nog geen paniek nodig bij KV Mechelen, al is de Nikola Storm uit het seizoensbegin wel welkom
Foto: © photonews

Er is al veel te doen geweest over de zogeheten dip van KV Mechelen. Daar is ook aan te zien hoe goed de ploeg al gepresteerd heeft, want anders zou een promovendus die 0 op 6 haalt nooit zoveel aandacht krijgen. Die dip mag ook gerelativeerd worden, al is het wel uitkijken hoe Storm evolueert.

Eigenlijk is het vooral de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem die uitdraaide op een echte off-day. Ook op de Bosuil had Malinwa het lastig, maar dat geldde op 24 november evenzeer voor AA Gent, de derde in de stand. In het AFAS-stadion bleef KVM ook zonder zege tegen STVV en Charleroi. Die duels hebben echter elk hun eigen verhaal.

De Kanaries gingen met de punten aan de haal nadat KV deze in het slot onnodig uit handen gaf. Tegen Charleroi was het spel wel goed, maar zette Nikola Storm slechts één van twee strafschoppen om en dat maakte het verschil tussen winst en een gelijkspel. Daarmee zitten we ook bij een speler waar de staf zich bij Mechelen mogelijk wel zorgen over maakt.

Storm begon het seizoen als een geweldenaar met doelpunten tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge en ook in het aanbrengen van doelpunten is hij al belangrijk geweest. Storm ging zo verder op zijn elan van vorig seizoen. In 1B maakte hij al veel minuten en het is een type speler die ook heel wat energie en loopwerk in zijn spel steekt.

Het besef bij Vrancken

Zijn snelheid en acties zijn een belangrijke troef voor het team, maar het is niet onlogisch dat hij op een bepaald moment wat uitgeblust geraakt door de opeenstapeling van matchen aan een hoger tempo. Wouter Vrancken had daar al snel oog voor en liet hem tegen STVV voor het eerst 80 minuten rusten. Sindsdien speelde hij geen enkele keer nog de volle 90 minuten.

In de duels bij Standard en Antwerp kwam Storm zelfs niet in actie. Zijn gedoodverfde vervanger is Clément Tainmont, de man die KV Mechelen met een rake knal in de promotiefinale opnieuw naar 1A loodste. Ook de ex-speler van Charleroi heeft dit seizoen nog niet echt zijn stempel kunnen drukken en heeft ook niet die snedige actie van Storm. Waardoor er toch beduidend minder gevaar komt van de flank.

Opsteker in privésfeer

Dat is wel een probleem dat Malinwa in de volgende wedstrijden zal moeten aankaarten. In de privésfeer vergaat het Nikola Storm alvast opperbest na de geboorte van zijn zoon. Een hele week als voorbereiding op de komende competitiematch is mogelijk exact wat KV nodig had om zijn bepalende spelers zo fris mogelijk aan de aftrap te krijgen ten Kortrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties