Interview 0-4 tegen Man United was allerlaatste duel van De Sutter voor Brugge: "Club is veel sterker dan vier jaar geleden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Tom De Sutter: "Club Brugge moet en kan revanche nemen tegen Manchester United"

0-4 tegen Man United was allerlaatste duel van De Sutter voor Brugge: "Club is veel sterker dan vier jaar geleden"
Foto: © photonews

Vier jaar na de vorige ontmoeting kruisen de wegen van Manchester United en Club Brugge elkaar opnieuw. In het seizoen 2015/16 namen de 'Red Devils' enig simpel de maat van blauw-zwart in de barrages van de Champions League. Een duel dat Tom De Sutter zich nog levendig kan herinneren

Club Brugge zag de hoop op een stunt en een plaats in de Champions League uiteenspatten na een droge 7-1 over twee duels tegen Manchester United: 3-1 op Old Trafford en 0-4 op Jan Breydel. In de terugmatch stond Tom De Sutter 90 minuten op het veld.

"Het was mijn laatste match in het shirt van Club Brugge. Daarna trok ik naar het Turkse Bursaspor. Het blijft een mooie herinnering, ondanks de zware nederlaag en de hattrick van Wayne Rooney", ging De Sutter met ons vier jaar terug in de tijd. "In zulke matchen tegen grote teams hangt er altijd een speciaal sfeertje. Ik had zelfs een grote doelkans", herinnerde de spits van FC Knokke zich.

Club Brugge belandde in de Europa League nadat het derde werd in een poule met PSG en Real Madrid in de Champions League en zelfs mooie dingen liet zien tegen de Europese grootmachten. "Club moet en kan revanche nemen. Het is nu veel sterker dan vier jaar geleden. Het heeft tegen Gala, PSG en Real laten zien dat ze het niveau van de Champions League aankunnen."

Ze moeten nog iets preciezer zijn in de laatste zestien meter.

"Gezien hun geleverde prestaties zat er zelfs meer in dan drie punten. Ze zijn in staat om Manchester United uit te schakelen. Ze behoren misschien niet meer tot de wereldtop, maar het is en blijft wel een straffe ploeg met veel middelen. Dat hebben ze andermaal laten zien met het aantrekken van Maguire, de duurste verdediger ter wereld (87 miljoen euro)", schatte De Sutter zijn ex-ploeg niet kansloos in.

"Bovendien beschikken ze over spelers als Martial en Rashford die het verschil kunnen maken met één actie. Brugge moet in zijn kansen geloven en iets preciezer zijn in de laatste zestien meter. Als het dan in eigen huis geen goals slikt kan het doorstoten naar de achtste finales van de Europa League", besloot De Sutter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties