Volgens Mark Rutte is het duidelijk: tot dan zal er al zeker geen profvoetbal zijn in Nederland, amateurvoetbal stopgezet
Redactie
| 35 reacties

Tot 1 juni zal er al geen profvoetbal zijn in Nederland

Volgens Mark Rutte is het duidelijk: tot dan zal er al zeker geen profvoetbal zijn in Nederland, amateurvoetbal stopgezet
Foto: © photonews

Volgens de KNVB waren er nog drie scenario's mogelijk voor de kalender af te werken in het Nederlandse profvoetbal, maar Mark Rutte, de premier, gaf meer duidelijkheid. Er zal al zeker tot 1 juni niet gevoetbald worden.

Volgens de KNVB vielen de sportwedstrijden in Nederland buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Volgens Mark Rutte hoort het profvoetbal wel tot de vergunningsplichtige evenementen. 

Volgens Het Laatste Nieuws betekent het dat er al zeker geen Nederlands profvoetbal is tot en met 1 juni. De sportaccommodaties mogen voorlopig niet gebruikt worden tot 28 april, dus tot dan kunnen de clubs niet op de terreinen trainen. Rutte legt uit dat deze maatregelen nog verlengd kunnen worden. 

Amateurvoetbal

Het amateurvoetbal zou dan weer stopgezet zijn. In Nederland kiezen ze er wel voor om geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties