Voorzitter medisch comité FIFA countert dreigementen van UEFA richting België: "Als er één moment is dat gezondheid moet primeren boven economie..."
Redactie
| 5 reacties

Michel D'Hooghe, voorzitter van het medisch comité van de FIFA, is het niet eens met uitspraken UEFA

Voorzitter medisch comité FIFA countert dreigementen van UEFA richting België: "Als er één moment is dat gezondheid moet primeren boven economie..."

De Pro League ligt onder vuur bij de UEFA na de beslissing om de competitie stop te zetten. Geen al te best signaal, vindt Michel D'Hooghe, voorzitter van het medisch comité van de wereldvoetbond FIFA: "De gezondheid moet het nu halen van het financiële. Men moet geen dokter zijn om dat in te zien."

“Ik steun de Pro League voor de volle honderd procent”, aldus D'Hooghe. "Ik heb in mijn lange loopbaan geleerd dat er een weegschaal bestaat tussen gezondheid en de economie. Meestal haalt de economie het, maar als er nu één ogenblik is waarop de gezondheid alle prioriteit moet krijgen, dan is het nu wel."

"Onze bekwame virologen, die nu gelukkig de leiding nemen, stellen dat de publieke manifestaties het laatste zullen zijn wat weer toegelaten zal worden. Dan moet je begrijpen dat we in de eerstvolgende maanden niet mogen verwachten dat we voetbalmatchen zullen kunnen organiseren.” 

Er gaat één ding voor: onze atleten beschermen

“Trainingen, voetballen achter gesloten deuren,... Men mag dat niet doen. De spelers zouden dan ook samenkomen in de kleedkamers. Mochten ze het voetbal toch toelaten, dan voorspel ik dat we heel snel weer een corona-uitbraak zullen hebben bij één van de ploegen. En dan moet een team opnieuw in quarantaine. Is men dan daarmee gediend? Ik steun volmondig de beslissing van de Pro League, in het belang van de gezondheid van al onze atleten."

“Of de dreigementen die de UEFA uit onbegrijpelijk zijn? Ik kan alleen spreken vanuit mijn medische achtergrond. En dan zeg ik: dreigen of niet dreigen, hier gaat één ding voor. En dat is onze atleten beschermen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties