RB Leipzig kan geen beroep meer doen op Timo Werner in Champions League: "Begrip voor zijn beslissing"
Dennis Rosiers
| 0 reacties

Vertrek van Timo Werner is een serieuze streep door de rekening voor Nagelsmann

RB Leipzig kan geen beroep meer doen op Timo Werner in Champions League: "Begrip voor zijn beslissing"

Een van de meest spraakmakende transfers tot dusver is de overgang van de Duitse topspits Timo Werner naar Chelsea, dat om en bij de 50 miljoen neerlegt voor de 24-jarige goalgetter van RB Leipzig.

Timo Werner zal de twee resterende Bundesligaduels nog verder afwerken met Leipzig, maar daarna stopt het verhaal. Dat wil zeggen dat Timo Werner er in augustus niet meer zal bij zijn wanneer Leipzig de kwartfinale van de Champions League zal spelen. De Duitser heeft aangegeven dat hij de tijd wil nemen om zich aan te passen en voor te bereiden bij Chelsea

Een serieuze aderlating dus voor Leipzig, al kan Julian Nagelsmann begrip opbrengen voor de keuze van zijn poulain. "Hij is een erg groot sportman. Hij vertrekt naar een ander land, een andere cultuur. Het is niet meer dan logisch dat hij niet het risico wil lopen om vlak daarvoor geblesseerd te geraken", klinkt het bij de jonge coach van RB Leipzig op de persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag tegen Borussia Dortmund.

Wie de tegenstander van RB Leipzig wordt in de kwartfinale van de Champions League is overigens nog niet bekend. De loting vindt plaats op tien juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties