Vicevoorzitter Beerschot stelt zich kandidaat voor Raad van Bestuur: "De Pro League dient de belangen van alle clubs voorop te stellen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 205 reacties

Beerschot-vicevoorzitter Walter Damen wil verandering brengen binnen de Pro League

Vicevoorzitter Beerschot stelt zich kandidaat voor Raad van Bestuur: "De Pro League dient de belangen van alle clubs voorop te stellen"

Walter Damen, vicevoorzitter van Beerschot, heeft zich kandidaat gesteld voor één van de stoelen in de Raad van Bestuur van de Pro League. Ook hij wil verandering brengen en er een echte 'belangenvereniging' van maken.

"Geïnspireerd door de onderbouwde mening van Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt voel ik de drang mee verandering te brengen. Zijn voorstel tot solidariteit en beter bestuur van de Pro League kan ik volledig onderschrijven”, schrijft Damen. “Ik wil het management van de Pro League onafhankelijk maken en onafhankelijke bestuurders laten aanstellen.”

Damen vindt ook dat er te veel naar de clubbelangen werd gekeken in plaats van naar het totaalplaatje. “Als kandidaat-bestuurder hoop ik me, samen met de andere bestuurders en alle Belgische clubs, te kunnen inzetten voor een transparanter en doelgerichter beleid dat alle clubs sterker maakt."

"In de voorbije maanden werd duidelijk dat de huidige structuur onvoldoende is om op een objectieve en belangeloze wijze het doel van de vzw te dienen, namelijk artikel 3 van onze statuten: de Pro League dient de belangen van alle clubs voorop te stellen waarbij het individueel belang totaal ondergeschikt zou moeten zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties