De ambtstermijn van Bölöni was kort, maar het lied van deze Italiaan in de Pro League was nóg sneller uitgezongen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Ezio Capuano werd nog sneller ontslagen dan Laszlo Bölöni

De ambtstermijn van Bölöni was kort, maar het lied van deze Italiaan in de Pro League was nóg sneller uitgezongen

Op vijf speeldagen tijd werden al vier coaches de laan uitgestuurd bij hun club. Dat gebeurde zelfs nooit eerder en het ontslag van Laszlo Bölöni na een termijn van 25 dagen bij KAA Gent spande de kroon. Maar hij is niet de kortst dienende trainer in de JPL.

Laszlo Bölöni kreeg de rekening gepresenteerd na een nederlaag tegen Antwerp, een zege tegen KV Mechelen en een nederlaag tegen KAS Eupen. De Panda's dienden de Roemeen dus de doodsteek toe, maar een decennium geleden waren ze zelf betrokken in een wel érg snelle trainerswissel.

In september 2010 werd Eziolino 'Ezio' Capuano aangesteld als T1 en in september 2010 mocht hij alweer beschikken na nederlagen tegen Club Brugge (4-0) en Germinal Beerschot (0-1) een een brilscore tegen Zulte Waregem.

Net zoals Bölöni bleef hij drie matchen aan boord. De 1 op 9 kostte Capuano de kop en na 18 dagen mocht hij al afscheid nemen van de club. Het was het eerste en tot dusver enige buitenlandse avontuur van de Italiaan, nu 55 jaar en aan de slag bij Foggia in de Serie C.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties