Schreef Club Brugge hem te snel af? Diagne vindt scorend vermogen meteen terug bij Galatasaray

Jens Nimmegeers
| 11 reacties
Schreef Club Brugge hem te snel af? Diagne vindt scorend vermogen meteen terug bij Galatasaray
Foto: © photonews

Mbaye Diagne en Club Brugge, dat werd geen succesverhaal. Maar bij Galatasaray doet de Senegalees weer waarvoor hij bij Brugge gehaald werd: doelpunten scoren.

In zijn tweede wedstrijd voor de Turkse topclub doet hij meteen weer van zich spreken. Met twee doelpunten zorgden hij zowat eigenhandig voor de Turkse zege tegen Neftci uit Azerbeidjan.

Dat Diagne de weg naar het doel weet te vinden zal geen verrassing zijn voor de Turkse voetbalfans. Voor hij naar Club Brugge kwam, scoorde hij 30 doelpunten in 29 wedstrijden in de Turkse Super Lig.

En ook nu scoort hij bij zijn eerste basisplaats meteen twee doelpunten. Bij Club Brugge ging dat allemaal wat minder vlot. Diagne wist wel te scoren, maar had het al snel verkorven bij de fans door zijn prestaties naast het veld.

Het begon allemaal met die bewuste fase in de Champions League-wedstrijd tegen PSG. Bij een 1-0 achterstand kreeg Club Brugge een penalty, die Vanaken voor zijn rekening zou nemen. Dat was zonder Diagne gerekend, die Vanaken de bal afsnoepte, om dan een verschrikkelijke penalty te trappen. Clement werd ziedend langs de lijn.

Nadien kreeg Diagne geen kansen meer en keerde hij terug naar Galatasaray. Had Clement Diagne moeten vergeven voor het penalty-incident?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties