Racistisch incident tijdens strafschoppen doet bekerduel helemaal ontsporen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Racistisch incident tijdens strafschoppen doet bekerduel helemaal ontsporen
Foto: © photonews

Wat een gezellige bekernamiddag tussen Bambrugge en Saint-Ghislain moest worden, en dat leek het ook te worden, liep af met een sisser. Tijdens de strafschoppenreeks werd de match afgefloten wegens een racistisch incident.

Na 120 minuten zonder doelpunten moesten Bambrugge (Derde Nationale) en Saint-Ghislaine voor een beslissing zorgen vanop de penaltystip. Ook daarin ging het gelijkop, maar bij een gelijke stand ging het licht uit bij een supporter.

Iemand liet zich racistisch uit tegenover Coffi Quansah en de speler werd woedend. De sfeer werd grimmiger en de ref besloot dan maar om de partij af te fluiten.

Wat nu?

"Ik stuurde iedereen naar de kleedkamer om af te koelen. Aanvankelijk dacht ik dat de laatste strafschoppen zouden kunnen genomen worden. Ik merkte echter dat de sfeer niet verbeterde en vond dat de veiligheid van de spelers en de scheidsrechters niet gegarandeerd kon worden. Daarom floot ik definitief af. Het is aan de bond om verder te beslissen", legde de scheidsrechter uit bij Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties