Peter Vandenbempt komt met advies voor AA Gent en Wim De Decker: "Defensief op orde krijgen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 13 reacties
Peter Vandenbempt komt met advies voor AA Gent en Wim De Decker: "Defensief op orde krijgen"
Foto: © photonews

Peter Vandenbempt heeft bij Sporza zijn licht laten schijnen over de malaise bij AA Gent. De analist gelooft nog wel dat het goed komt.

Het probleem ligt hem vooral achteraan volgens Vandenbempt, die aanvallend wel bekoord kon worden. "Het probleem is dat er in het defensieve compartiment geen teken van herstel is. Tegen Dinamo Kiev brachten Bukari en Niangbo aanvallend iets bij. Dat gaat het aanvalsspel van Gent ten goede komen en dat verleidt me tot de uitspraak dat het vrij snel goed kan komen met Gent. Als Wim De Decker de verdediging op orde krijgt."

Wat Vandenbempt ook opviel was de mentaliteit van sommige spelers. Ook daar is nog werk aan de winkel voor De Decker.

"De meeste kunnen geweldig voetballen, maar als het tegenzit, kunnen ze nog moeilijk vechten. Dorsch kan dat wel. Hij kwam er tegen Kiev nog door. Kleindienst heeft ook de juiste wedstrijdmentaliteit, maar er zijn er veel die in moeilijke omstandigheden hun niveau niet halen."

Voor Gent is het tijd om de knop om te draaien. "Gent gaat nu naar de Europa League, daar horen ze op deze manier meer thuis. Het moet toch een voldoende grote uitdaging zijn om gemotiveerd te blijven. Het is eenvoudig voor Gent. Ze moeten hun mindset resetten. Voor Gent begint een nieuw seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties