Analisten en fans zijn het eens: "Gebrekkige momenten", "Profetische woorden van Clement" en "Pijnlijk defensief geblunder"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Analisten en fans zijn het eens: "Gebrekkige momenten", "Profetische woorden van Clement" en "Pijnlijk defensief geblunder"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge had het moeilijk tegen Borussia Dortmund. Het maakte de kansjes niet af en verdedigde te laks om tegen een topteam als de Borussen iets te kunnen vermogen.

Philippe Clement was na de 2-2 tegen KV Mechelen al boos geweest om de laksheid bij zijn spelers, tegen een team als Borussia Dortmund waren ze niet meteen helemaal wakker. En dus was het na een kwartier eigenlijk al over en sluiten.

Frustrerend

"Ik was op voorhand bang", aldus Jan Mulder in de studio van VTM 2. "Brugge was niet slecht begonnen, maar de doelpunten van Dortmund ontstonden door gebrekkige momenten bij Club Brugge zelf en niet door virtuoze momenten van Dortmund. Dat is zo frustrerend ... Je voelt wel het klasseverschil. Vanaken, Vormer, Rits, dat weegt ook niet op tegen de Duitsers."

En ook de supporters waren kritisch. Sommigen zagen in de woorden van Clement - dat ze er negen of tien zouden slikken tegen Dortmund als ze zouden spelen zoals tegen Mechelen - al profetische woorden. En zowel verdedigers als aanvallers moesten delen in de kritiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties