KV Oostende wint pleit tegen zaakwaarnemers en heeft extra miljoenen ter beschikking

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
KV Oostende wint pleit tegen zaakwaarnemers en heeft extra miljoenen ter beschikking
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende heeft ook de tweede juridische slag tegen Patrick De Koster en Didier Frenay gewonnen. Op die manier krijgen de West-Vlamingen er een extraatje van 2,4 miljoen euro bij.

Het geld was natuurlijk al van KV Oostende. Patrick De Koster en Didier Frenay waren er echter in geslaagd om een rekening met 2,4 miljoen euro van de Kustboys te laten bevriezen. 

Enkele onbetaalde facturen van de zaakwaarnemers aan KVO liggen aan de basis van het geschil. De club uit de Koningin der Badsteden is van mening dat de rekeningen frauduleus zijn opgemaakt. KVO weigert dan ook te betalen.

De Brugse beslagrechter heeft beslist dat de bevroren rekeningen moeten ontdooid worden. "Dit is al de tweede slag die we winnen", reageert Frank Dierckens bij Sporza. De voorzitter verwijst daarmee naar de tv-gelden die Oostende toegewezen kreeg.

Fraude bij transfers?

Maar het verhaal is nog niet ten einde. Ook het Belgisch Arbitragehof voor de Sport moet nog oordelen. Oostende beschuldigt De Koster en Frenay er onder meer van te hebben gesjoemeld bij de transfer van Landry Dimata van de kust naar RSC Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties