Vreemde verkiezingsuitslag bij FIFA: de meest succesvolle coach van het afgelopen seizoen wordt niet uitgeroepen als winnaar

Bart Vrancken
| 4 reacties
Vreemde verkiezingsuitslag bij FIFA: de meest succesvolle coach van het afgelopen seizoen wordt niet uitgeroepen als winnaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA heeft de beste trainer van het jaar bekendgemaakt. Hansi Flick leek de logische winnaar te gaan worden maar de verkiezing kreeg een verrassend einde.

Daar waar de FIFA in de laatste dagen al heel wat prijzen had uitgedeeld, was het gisteren ook nog tijd om de trainer van het jaar bekend te maken. Jürgen Klopp, Hansi Flick and Marcelo Bielsa maakten kans op de prestigieuze trofee.

Journalisten, supporters, nationale bondscoaches en aanvoerders konden hun stem uitbrengen. Het was Liverpool-trainer Jürgen Klopp die kon rekenen op de meeste stemmen en ook voor de 53-jarige Duitse trainer was dit een complete verrassing.

"Ik ben geschokt”, zei hij. "Ik was gewoon aanwezig omdat ik afgelopen jaar heb gewonnen en ik respect wilde tonen om ook effectief aanwezig te zijn na mijn verkregen nominatie.”

Klopp werd door de FIFA dus uitgeroepen als beste trainer. De excentrieke coach gaf ook hier zijn eerlijke mening over: “Dat ben ik niet, maar ik won de award en dat is goed genoeg.”

Hansi Flick

De verwachtte overwinning voor Bayern-coach Hansi Flick kwam er dus niet. Met Bayern München won Hansi Flick de DFL-Supercup, UEFA-Supercup, DFB-Beker, Bundesliga en de Champions League. 

Jürgen Klopp speelde met Liverpool overtuigend kampioen in de Engelse Priemier League. Marcelo Bielsa promoveerde met Leeds naar de Premier League. 

Het is voor Klopp de tweede keer op rij dat hij uitgeroepen wordt tot beste trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties