Kemar Lawrence kent zijn straf na stevige ingreep op het veld van Eupen: één wedstrijd schorsing
Seppe Frans
| 43 reacties

Kemar Lawrence en Carlos Cuesta kennen hun straf na rode kaart

Kemar Lawrence kent zijn straf na stevige ingreep op het veld van Eupen: één wedstrijd schorsing
Foto: © photonews

Anderlecht-verdediger Kemar Lawrence ontving op bezoek bij KAS Eupen een rode kaart. Het Bondsparket oordeelt nu dat de Jamaicaan 2 weken schorsing krijgt, waarvan 1 effectief.

Anderlecht begon vrijdag goed aan de partij tegen KAS Eupen, maar kwam al na 37 minuten met een man minder te staan. Kemar Lawrence vloog stevig in op Emmanuel Agbadou. De Jamaicaan kreeg in eerst instantie geel van scheidsrechter Boucaut, maar na overleg met de VAR ontving Lawrence dan toch de rode kaart. Eupen profiteerde van de man meer situatie en won de partij uiteindelijk met 2-0. Een nieuwe opdoffer voor Anderlecht

Het Bondsparket heeft zich nu ook uitgesproken over deze fase. De Jamaicaan ontvangt een schorsing van 2 weken, waarvan 1 effectief. Hierdoor mist hij de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Waasland-Beveren. 

Ook Genk-verdediger Carlos Cuesta ontving afgelopen weekend een rood karton. Hij trok even aan het truitje van de doorgelopen Da Costa van Moeskroen. De scheidsrechter zag hem als laatste man dus greep hij meteen naar de achterzak. Het Bondsparket eist enkel een voorwaardelijke schorsing van één week. De Colombiaan is dus volgende wedstrijd gewoon speelgerechtigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties