Dynamo Kiev-trainer vindt moeilijkheden bij Club Brugge geen excuus: "Vroeg of laat heeft elke ploeg wel eens coronaproblemen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Dynamo Kiev-trainer vindt moeilijkheden bij Club Brugge geen excuus: "Vroeg of laat heeft elke ploeg wel eens coronaproblemen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europa League-duel van Club Brugge belooft een moeilijke opgave te worden. De competitieleider is slachtoffer van een corona-uitbraak en mist enkele cruciale pionnen, maar dat is volgens hun Europese tegenstander geen excuus.

Club Brugge kan donderdag in de Oekraïense hoofdstad geen beroep doen op onder meer Hans Vanaken, Noa Lang, Stefano Denswil en Matej Mitrović. Ook Philippe Clement en de rest van de technische staf zullen niet aanwezig zijn. 

Op veel begrip van hun tegenstander moeten ze niet rekenen. Hij vindt dat het voetbal enkele grote veranderingen heeft doorgemaakt en dat de positieve resultaten dus sneller opgevangen kunnen worden: "Het verandert niet veel voor de dubbele ontmoeting. Ondertussen zijn de spelerskernen groter geworden en zijn er ook meer vervangingen toegestaan. Daarnaast heeft elke club vroeg of laat wel eens te maken met coronaproblemen", vertelde Dynamo Kiev-trainer Mircea Lucescu aan Het Laatste Nieuws. 

Toch schat hij de kansen van zijn Belgische tegenstander hoog in: "Club Brugge wordt elk jaar beter, ook financieel. Ik denk dat we allebei evenveel kans hebben op de volgende ronde, maar zij hebben wel meer ritme. Wij speelden nog maar één wedstrijd na de winterstop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties