Kevin De Bruyne staat in de top tien aller tijden en zit David Beckham op de hielen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Kevin De Bruyne met zijn 77ste assist in de top tien aller tijden in de Premier League

Kevin De Bruyne staat in de top tien aller tijden en zit David Beckham op de hielen

Ook zonder De Bruyne bleef City de zeges opstapelen, maar ze zullen in Manchester toch blij zijn dat de Rode Duivel weer fit is. Hij blijft belangrijk voor het team, voornamelijk omdat hij de anderen laat scoren met zijn geweldige passes en voorzetten.

In de thuiswedstrijd tegen West Ham was het opnieuw bingo. De West Ham-defensie leek alles onder controle te hebben, tot De Bruyne ineens met een geniale voorzet op de proppen kwam. Voor de bezoekers het goed en wel beseften, lag de bal in de netten. Het was de 77ste assist voor De Bruyne in de Premier League.

Dat is niet alleen een clubrecord, er zijn ook weinig spelers die het hem bij andere clubs hebben voorgedaan. Ooit. De Bruyne staat nu op de tiende plaats in de rangschikking van de meeste assists aller tijden in de Premier League.

De kans zit er dik in dat De Bruyne in die lijst nog verder gaat oprukken. Hij is nu al niet ver meer verwijderd van de 80 assists van David Beckham, die op de negende plaats staat. De beste assistgever in Engeland is Ryan Giggs, die met 162 beslissende passes ver boven de rest uit steekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties