Het gunstregime voor onder andere Real Madrid en Barcelona is gedaan

Bart De Vré
| 2 reacties
Het gunstregime voor onder andere Real Madrid en Barcelona is gedaan
Foto: © photonews

De Spaanse belastingdienst moet toch extra belasting gaan innen bij de voetbalclubs Real Madrid, FC Barcelona, Athletic en Osasuna. De belastingregeling waarvan zij profiteerden is niet toegestaan, heeft de hoogste Europese rechter bepaald in hoger beroep.

Sporza berichtte vandaag dat het gunstregime voor een aantal Spaanse clubs gedaan is. Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao en Osasuna betaalden sinds 1990 een lagere winstbelasting omdat de Spaanse fiscus hen als non-profitorganisatie aanmerkte. Dat scheelde miljoenen.

Daarmee gaf de Spaanse overheid de clubs echter verboden staatssteun, oordeelde de Europese Commissie in 2016. Zij droeg de belastingdienst een naheffing op.

In eerste instantie draaide een lagere Europese rechter dat nog terug. De belastingregeling had niet alleen voordelen, maar op de langere duur ook nadelen, was toen het oordeel.

Maar daar gaat het Luxemburgse hof niet in mee. Dat kan meewegen bij het berekenen van de naheffing, maar de regeling zelf niet rechtvaardigen, vindt het hof. Dat oordeel is nu definitief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties