Politie waarschuwt: geen fans rond het stadion voor de Brusselse derby
Jelle Ruts
| 2 reacties

Straks speelt Union de Brusselse derby tegen RWDM

Politie waarschuwt: geen fans rond het stadion voor de Brusselse derby

Volgende week zaterdag speelt Union de Brusselse derby tegen RWDM. Als de mannen van Mazzu winnen kunnen ze volgende week al kampioen zijn in 1B. De spanning loopt dus hoog op in Brussel, maar de politie wil geen fans zien rondom het stadion.

Union Sint-Gillis staat heel dicht bij een sensationele terugkeer naar het hoogste niveau. Met stamnummer 10 is het een van de oudste traditieclubs in ons land. In het verleden pakten ze ook al 11 titels. Union speelde in het seizoen 1972/73 hun laatste wedstrijden in eerste klasse, en nu staan ze heel dicht bij een nieuwe campagne volgend seizoen.

De mannen van Mazzu kunnen dus kampioen worden tegen RWDM als Westerlo vannamiddag wint of gelijkspeelt tegen Seraing. Ondanks de eventuele titel wil de politie geen fans zien rond het Joseph Marienstadion volgende week. In een eerdere confrontatie tussen beide clubs dit seizoen kwam het al tot een gevecht tussen supporters van de Brusselse clubs in het Dudenpark. Dat wil de politie nu met corona zeker vermijden. 

De Union Bhoys, de supportersclub van Union, besloot al geen gezamelijke actie te ondernemen voor de derby. In het persbericht dat ze de wereld instuurden luidt het: "We vragen aan de fans van Union om niet naar het stadion te gaan op 13/03. Als we officieel kampioen zijn, mag u er zeker van zijn dat we ons best zullen doen om de terugkeer naar het hoogste niveau op een mooie manier te vieren. We wachten er allemaal al zo lang op!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties