Vader Herwig De Bruyne over het megaloon van zijn zoon: "Hij heeft het makkelijker, maar voor hem is dat niet het belangrijkste"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Kevin De Bruyne koos voor het sportieve project en niet voor het geld, zegt vader Herwig

Vader Herwig De Bruyne over het megaloon van zijn zoon: "Hij heeft het makkelijker, maar voor hem is dat niet het belangrijkste"
Foto: © photonews

Na zijn contractverlenging is Kevin De Bruyne de best verdienende voetballer in de Premier League. Daar is uiteraard weer heel wat over te doen, maar vader Herwig kan dat relativeren.

De Bruyne krijgt loon naar werken, in een markt die nog altijd goedbetalend is. "Ik ben het ondertussen gewend", zegt Herwig De Bruyne in HLN. "Dat is hoe het voetbal is geëvolueerd. Natuurlijk verdient hij veel. Is dat veel geld? Ja."

"Te veel? Als een club bereid is dat geld te spenderen en de middelen heeft, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet mag. Vraag en aanbod. Ik ben er zeker van dat Kevin minder over zijn loon spreekt dan de rest van de wereld. Oké ja, hij heeft het misschien makkelijker omdat hij zoveel krijgt, maar voor hem is dat niet het belangrijkste."

De Bruyne wil zijn prijzenkast echter aanvullen. "Bij Kevin is het sportieve nog altijd prioritair. Mocht Manchester City hem niet de perspectieven op trofeeën kunnen bieden, was hij misschien elders gaan kijken, waar hij wel minder zou verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties