Een hallucinant groot bedrag van Ajax gaat uit naar makelaars: concurrenten PSV en AZ zijn er niets tegen
Wietse De Smet
| 1 reacties

Een groot budget van Ajax gaat uit naar makelaars

Een hallucinant groot bedrag van Ajax gaat uit naar makelaars: concurrenten PSV en AZ zijn er niets tegen
Foto: © photonews

Ajax was vorig seizoen met voorsprong het meeste geld kwijt aan makelaars. Ze gaven zeven (!) keer meer uit aan makelaars dan PSV, en 14 keer meer dan, de derde uit Nederland, AZ. Hallucinante cijfers dus voor de ploeg uit de Nederlandse hoofdstad.

Uit een overzicht van de KNVB blijkt dat Ajax 33,8 miljoen euro uitgaf aan makelaars. Dat is heel veel. Zeker als je weet dat de tweede op de lijst, PSV maar 4,5 miljoen euro uitgaf en AZ, de derde op de lijst, 2,5 miljoen. De club uit Amsterdam spendeerde meer aan makelaars dan alle andere Eredivisie-clubs bij elkaar.

Ajax gaf in 2019/20 ook vier keer meer uit dan in het seizoen 2018/19. Dat komt door allerlei inkomende transfers en uitgaande transfers, zoals die van Matthijs De Ligt en Frenkie De Jong.

Het is niet verwonderlijk dat Ajax bovenaan dit lijstje staat. Bij de Amsterdammers liggen de transfersommen namelijk het hoogst en gaat een heel groot deel van het budget uit naar spelerssalarissen, waarbij de makelaars dus een klein percentje pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties