Testspeler van Anderlecht in 2017 speelde onder valse identiteit bij Stuttgart

Bjorn Vandenabeele
| 6 reacties
Testspeler van Anderlecht in 2017 speelde onder valse identiteit bij Stuttgart
Foto: © photonews

De Congolese aanvaller Silas Wamangituka heeft aan VfB Stuttgart bekendgemaakt dat hij onder een valse identiteit bij het team gespeeld heeft.

Stuttgart kwam dinsdagmorgen met het nieuws naar buiten. Silas Wamangituka liet weten dat hij het slachtoffer was van een frauduleuze ex-makelaar. In 2017 kwam hij op proef langs bij RSC Anderlecht.

Stuttgart liet weten dat zijn echte naam Silas Katompa Mvumpa is. Ook zijn geboortedatum is niet correct. Volgens de club werd hij op 6 oktober 1998 geboren, en is hij een jaar ouder dan aangenomen.

De valse identiteit was het werk van zijn voormalige makelaar. Volgens het persbericht van de Duitse club had de voormalige zaakwaarnemer van de jongeman hem als het ware onder toezicht geplaatst, door zijn papieren in beslag te nemen en zijn geld te beheren. De identiteitsvervalsing diende om hem te doen breken met bepaalde contacten in Congo en kwetsbaar te maken voor chantage.

"Ik heb de laatste jaren in permanente angst geleefd en heb me grote zorgen gemaakt om mijn familie in Congo", verklaart Silas. "Mijn verhaal openbaar maken was een moeilijke stap voor mij."

Stuttgart heeft de Duitse voetballiga (DFL) ingelicht over de kwestie maar vreest geen sanctie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties