UEFA komt terug op beslissing en laat onderzoek naar regenboogarmband Neuer varen

Jelle Heyman
| 1 reacties
UEFA komt terug op beslissing en laat onderzoek naar regenboogarmband Neuer varen
Foto: © photonews

De UEFA liet eerder op de avond weten dat ze een onderzoek zouden starten naar de regenboogarmband van Manuel Neuer. Al zouden ze daar ondertussen al mee gestopt zijn.

Neuer is kapitein bij de Duitse nationale ploeg en verkiest een regenboogarmband boven een neutrale kapiteinsarmband. Dat Neuer die armband in de volgende wedstrijd tegen Hongarije zou dragen, zou voor extra symboliek zorgen. In Hongarije werd namelijk een wet gestemd die de rechten van de LGBTQ-gemeenschap drastisch inperkt. 

Duitsland-Hongarije zal in München gespeeld worden en er worden al ideeën geopperd om de Allianz Arena uit te rusten in de regenboogkleuren. Met Neuer die een regenboogarmband draagt, zou het de symboliek alleen maar versterken.

De UEFA was echter een onderzoek gestart naar die armband omdat het een mogelijk ongepast politiek statement was; Maar de Duitse voetbalbond laat weten dat de UEFA het onderzoek al heeft laten varen. "De armband is een teamsymbool voor diversiteit en dus voor 'een goed doel'", staat er te lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties