Opsteker voor AA Gent: knappe oefenzege tegen Frans landskampioen

Opsteker voor AA Gent: knappe oefenzege tegen Frans landskampioen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgende week zondag beginnen de ambitieuze Buffalo's met een uitwedstrijd tegen STVV. Woensdag oefende het team van Hein Vanhaezebrouck tegen OSC Lille, de regerende landskampioen van Frankrijk.

Hein Vanhaezebrouck gooide een stevig basiselftal tussen de lijnen, met daarin vier nieuwkomers. Een van hen, Gianni Bruno, zorgde na amper twee minuten spelen al voor een Gentse voorsprong.

OSC Lille, dat vorig seizoen Frans kampioen werd, ging vlijtig op zoek naar de gelijkmaker, met onder meer ex-Buffalo Jonathan David in de eerste helft tussen de lijnen. AA Gent onderging de wedstrijd, maar plooide niet, mede dankzij een sterk keepende Davy Roef. De doublure van Sinan Bolat maakte met enkele knappe reddingen een goede beurt. Ook na de pauze waren de Noord-Fransen enkele keren dicht bij de gelijkmaker, zelfs na de rode kaart van Agouzoul (ex-Moeskroen) op het uur. AA Gent maakte te weinig gebruik van de numerieke meerderheid, maar trok de overwinning met man en macht over de streep.

Al ging het maar om een oefenwedstrijd en was tegenstander Lille pas toe aan haar tweede oefenwedstrijd, deze zege is hoe dan ook een opsteker voor de Buffalo's, na enkele mindere resultaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties