Straffe geste (en stunt) Kortrijk tegen Franse kampioen, Dom met heerlijke goal voor Beerschot, ook Standard en Antwerp gelijk

In aanloop naar het nieuwe seizoen spelen diverse ploegen stilaan hun laatste oefenwedstrijden. Dat levert al eens interessante resultaten op.

Eerder op de dag speelden Zulte Waregem en KV Mechelen al een wedstrijd (lees het HIER nog eens na), ondertussen zijn er nog veel meer wedstrijden achter de rug.

Beerschot speelde 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. De gelijkmaker - een heerlijke pegel van Joren Dom - viel pas in de slotminuten. Union SG van zijn kant heeft zijn voorbereiding afgesloten zonder nederlaag. Tegen Amiens werd met 4-3 gewonnen in oefenwedstrijd negen.

Standard en Kortrijk gelijk

Standard stond dankzij twee keer Klauss en Raskin net na rust al 3-0 voor, maar na een rode kaart werd het nog 3-3 voor tien Rouches.

In Kortrijk - Lille werd het uiteindelijk 1-1 na een snelle stifter van Chevalier en een late penaltygoal van de bezoekers. De Franse kampioen kreeg kort na rust twee rode kaarten, waarop coach Elsner er bij De Kerels ook een mannetje afhaalde. Antwerp - Monaco eindigde op 0-0.